bronia1393 - 2013-06-09 10:27:27

Kuchnia hiszpańska jest bardzo różnorodna, a to przez baardzo dużo wpływów z zewnątrz, ma w sobie coś z krajów śródziemnomorskich, zachodniej europy, a oryginalność z wpływu krajów typowo arabskich.
Jadł ktoś kiedyś  takie typowe hiszpańskie dania? A może ktoś z was sam przyrządzał?
Podzielcie się wrażeniami i przepisami!!!!

http://imageshack.us/a/img42/7347/xk1owdc374b0.jpg

Cata - 2013-06-09 22:04:34

Ja próbowałam zrobić w boże narodzenie Turrón duro con almendras (czyli teoretycznie twardy nugat z migdałami), ale przy moich zdolnościach kulinarnych nie był ani twardy, ani nugat, za to migdały pływały w miodzie.
Przepis był po hiszpańsku więc możliwe, że coś źle zrozumiałam, ale jeśli ktoś ma ochotę to mogę wrzucić.

hodowal golebi jak zaczac poradnik blader www.swtor.pun.pl co ile karmić pająka? tatuaze wiezienne na twarzy znaczenie